Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S rätar upp orättvisan

Annons

Svar till Ovanåkersbo (31/8).

Du har en hånfull insändare med många felaktigheter och vågar inte skriva under med namn.

De rödgröna höjer a-kasseersättningen för arbetslösa och inte a-kasseavgiften, den sänker vi till 80 kronor i månaden.

Du skriver om skattehöjningen och då är det bara att gratulera dig eftersom vi höjer skatten för dem som tjänar 40 000–50 000 kronor i månaden med 250 kronor, för du tillhör väl höginkomsttagarna eftersom du spyr galla över en höjning på 250 kronor. Eller du kanske tjänar över detta och då kan jag inte förstå att du bryr dig om pensionärerna.

Vi rödgröna sänker skatten för pensionärer så de betalar lika skatt som vanliga arbetare. Skatt ska betalas efter bärkraft, ju mer du tjänar desto högre skatt ska betalas.

Du skriver att med oss rödgröna är det att gå tillbaka till bidragssamhälle. A-kassa är inget bidrag utan en försäkring som alla som är med i en a-kassa har betalat till.

Sjukpenning är hellre inget bidrag utan en försäkring som alla som är sjuka ska få och rehabiliteras för att återgå till arbete när de är friska och inte som nuvarande sittande regering inför stupstock så de sjuka blir utförsäkrade. Vi rödgröna kommer att införa höjning av SGI så att de sjuka inte behöver söka försörjningsstöd när de blir utförsäkrade på grund av de regler som nuvarande högerregering infört.

Sjukvård ska vara lika för alla och inte ges efter storleken på plånboken. Äldrevården ska ha flexibla boenden och omsorgslösningar och mera personal.

BB kan jag inte svara på utan jag bollar frågan tillbaka till dig eftersom du kanske sitter inne med svaret. Jag vet att om vi skulle ha BB på alla sjukhus i Hälsingland så skulle landstingsskatten skjuta i höjden, eller den specialistvård för cancer, reumatiker, och hjärtsjuka och lungsjuka försvinna.

Anna-Greta Söderlund (S)

fackordförande GS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons