Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S och V och kompetens

Svar till Roland Bäckman och Yvonne Oscarsson (5/7).

Er insändare visar på att ni har sämre kunskaper än vad jag trodde. Professionell betyder att någon eller några har kunskaper inom ett visst område. Jag kommer nu att påvisa vad Socialdemokraterna och Vänsterpartiet anser vara professionellt.

Annons

1. Tecknande av anställningsavtal som innebär att vid egen uppsägning av förvaltningschef ska det innebära en kostnad för kommunen på cirka 1–1,2 miljoner.

2. Vid rekrytering ska konsult anlitas trots att det enligt insändarna finns en professionell personalavdelning.

3. Tecknande av avtal om slutdag för påbörjande av avverkning av skog vid Ljusdals Golfklubb. Som medlem i Ljusdals GK är jag naturligtvis glad men som kommuninvånare blir jag förvånad att inte ett simpelt avtalsregister finns upprättat. Kommunförlust cirka 400 000 kronor.

4. Utbetalning av skadestånd till näringsidkare i Tallåsen beroende på brister i hantering av träffat avtal.

5. Ombyggnad av Stenegård till en merkostnad av 5–6 miljoner utan tilläggsbeslut.

7. Indraget bidrag från Glesbygdsverket beroende på att uppdraget inte stämde överens med ansökan. (Visste insändarna inte om att Stiftelsen Stenegård har en socialdemokratisk ordförande?)

8. Försök till att frångå de kommunala reglerna för avskrivning allt i syfte att försköna bokföringen.

Detta, bästa Ljusdalsbor, är bara ett axplock av vad det icke demokratiska lokala Socialdemokratiska partiet tillsammans med Vänstern anser vara professionalism. Är häpnadsväckande ett lagom ord som slutsats till den som egentligen inte har fått de socialdemokratiska väljarnas förtroende men har ändå uppdraget som kommunstyrelseordförande. Den andre undertecknaren som ingår i budgetberedningen och kommunstyrelsen visar jämväl på uppenbara brister i avtalstecknande och den kommunala organisationen.

Åke Söderlund

Nor, Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons