Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S) höjer rösten med all vår rätt 

Markus Evensson kommenterar Kenneth Forssells (V) inlägg på helahälsingland.se:

Annons

Forssell beklagar att Lärarnas Riksförbund används som en pjäs i ett politiskt maktspel och tar dem själv i anspråk i det politiska maktspelet i sitt taffliga sätt att hålla oss i schack.

I fem år har Vänsterpartiet styrt Ljusdals kommun, varav de senaste fyra åren i ett minoritetsstyre. Vänsterpartiet har inte tillsammans med sina fem samarbetspartier uppnått de 21 mandat som krävs för att inneha majoritet. Ingen majoritet med Socialdemokraterna under förra mandatperioden (en kort period med Srd) och inte nu heller ingår Vänsterpartiet i någon majoritet. Vänsterpartiet sitter för andra gången i ett minoritetsstyre.  

En minoritet kan inte styra och leda utan stöd av oppositionen. Det krävs för vänstern och borgarna att socialdemokraterna eller andra partier är delaktiga. Ni kan inte styra utan andras stöd. Det är pudelns kärna.  

Varför ska vi, återigen, se Ljusdals kommun styras av en icke slagkraftig minoritet? Det finns till exempel ett färdigt förslag för en satsning på Bränta, en kvalificerad majoritet för förslaget. Men vad händer? Vänsterpartiet bromsar och när en av kommunens största satsningar någonsin är på gång så fallerar det. Inte på grund av bristande majoritet utan av maktposition. Hur ni, vänstern och borgarna, bedriver personalpolitik behöver jag knappast nämna. Om några veckor slutar ytterligare en förvaltningschef och fortfarande finns ingen synlig rekryteringsprocess under det minoritetsstyre kommunen besitter. Det är konsekvenser av en svag ledning.

Jag kan försäkra Forssell (V) att de åtgärder och ställningstaganden som partiet tagit den sista tiden står hela partiet bakom. Vi är ett demokratiskt parti där delaktighet och medbestämmande är viktigt. Vi är som det största partiet i kommunen mycket angelägna om att kommunen sköts på ett utvecklande sätt som gynnar oss alla som bor och verkar här. Att vi då höjer rösten och ifrågasätter minoriteten om de besitter kraft nog att styra samt fatta de beslut som krävs är vår skyldighet. Vår partiordförande går i bräschen med vår uppgift.

Markus Evensson (S)

gruppledare och oppositionsråd.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons