Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S har skapat klyftorna

Det är ni som skapat klyftorna i samhället, som Moderaterna försöker överbrygga. Det är också ni som lagt ner sjukhus och avvecklat företag som skapade arbete. Nej, vi vill inte ha tillbaka den politiken.

Annons

Svar till Hedman och Lindestam (19/3).

Hur drar ni slutsatsen att ökningen av socialbidragstagare skulle bero på alliansens politik? Socialförvaltningen har inte presenterat någon statistik över vilken grupp som står för ökningen över huvud taget! Det råder brist på sysselsättning inom kommunen och våra arbetslösa ungdomar blir fler och fler.

Matpriserna har nästan tredubblats, kollektivtrafiken liksom elpriserna har chockhöjts. Hyrorna har höjts. En vanlig barnfamilj har svårt att klara ekonomin i kommunen. Den rådande lågkonjunkturen är naturligtvis en bov i dramat, men tack vare alliansen är vi nu på väg ur krisen.

Det är väl självklart att det ska löna sig att arbeta! Ni skriver att människor som mist rätten till a-kassa tvingas leva på drygt 3000 kronor i månaden. Hur mycket tror ni egentligen att en förtidspensionär tvingas leva på? Jo, nämligen oftast under 3000 kronor i månaden!

Många förtidspensionärer till exempel handikappade och människor som klassats psykiskt sjuka är i dag djupt tacksamma att de äntligen fått en chans att delta i arbetslivet och gemenskapen i samhället. Dessa människor besitter dessutom ofta ovärderliga resurser! Klyftorna i samhället är det Socialdemokraterna som skapat och inte alliansen.

Era fördomar mot invandrare syns tydligt. I Söderhamn syns det vid Faxeholmen där 670 invandrare trängs ihop i 100 lägenheter. Integrationen här existerar inte över huvud taget.

Att Fredrik Reinfeldt skulle sagt att ökningar av socialbidragstagare skulle bero på invandrarna är en ren lögn! Han menar att asylmottagandet måste planeras bättre och att segregationen måste upphöra! Det är ni som skapat klyftorna i samhället, som Moderaterna försöker överbrygga. Det är också ni som lagt ner sjukhus och avvecklat företag som skapade arbete. Nej, vi vill inte ha tillbaka den politiken. Därför röstar vi på alliansen. För ett tryggare, friare och mer rättvist samhälle.

Kerstin Holmström (M)

Esmail Nowrooz (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons