Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S har redan utsett sina toppföreträdare

Socialdemokraterna har nu tio månader före valet bestämt vilka toppföreträdare de ska ha i kommunen. För en utomstående synes detta förfaringssätt vara något märkligt.

Annons

Socialdemokraterna har nu tio månader före valet bestämt vilka toppföreträdare de ska ha i kommunen.

För en utomstående synes detta förfaringssätt vara något märkligt. Enligt uppgift fanns cirka 25 procent av medlemmarna med på ett offentligt medlemsmöte där dessa företrädare utsågs det vill säga presumtiva nämndordföranden inklusive kommunalråd.

Bland annat beslutade mötet som bekant att sparka Olle Nilsson Sträng som kommunalråd.

Detta i ett läge då Bollnäs kommun dels under flera år ökat befolkningen som enda kommun i Hälsingland, dels lyckats hålla kommunalskatten på en av Norrlands lägsta nivåer och dels med ett ökat antal nyföretagande.

Dessutom byggs det nya lägenheter i Bollnäs till skillnad från vissa grannkommuner där lägenheterna rivs. Bollnäs har under flera år varit en tillväxtkommun först under den borgerliga alliansens styrelse och sedan under de två sista åren med samverkan Centern och Socialdemokraterna.

Detta samarbete har enligt rapporter fungerat utmärkt. Om ett fortsatt samarbete C och S efter nästa års val finns naturligtvis inget bestämt – och ska inte heller göra det – men en till stor del ny ledning inom Socialdemokratiska partiet gör självklart möjligheterna till nytt samarbete inte särskilt troligt.

Olle Nilsson Sträng har själv varit en starkt bidragande faktor till de senaste årens positiva utveckling för Bollnäs som kommun. Dock är det Centerpartiet, som ledande kommunalt parti under många år, varit det parti som medverkat till att driva fram den positiva uppåttrenden.

I dagens samhälle sker ibland saker och ting väldigt snabbt och då kan inte den politiska arenan sitta och fundera i det oändliga för att komma fram till beslut. Då är den positiva trenden snart bruten och Bollnäs blir ett slow city som faktisk politiker på vänsterkanten har propagerat för. Denna åsikt är mycket tydlig då vänsteroppositionen det vill säga Vänsterpartiet och Folkpartiet i princip är mot allt vad utveckling och tillväxt heter.

De senaste årens starka tro på Bollnäs med olika satsningar och kommunala beslut som starkt bidragit till den positiva utvecklingen har faktiskt Centern, stora delar av Socialdemokraterna med Olle Nilsson Sträng under de två senaste åren samt Moderaterna stått för.

Slutligen – undrar vad de övriga 75 procenten av S- medlemmarna har för uppfattning om Olle Nilsson Sträng?

Inom Centern får åtminstone alla medlemmar chansen att rangordna de nominerade till de olika listorna. Visserligen är det inte helt avgörande men stor hänsyn måste slutligen tas till detta när personerna rangordnas på listan.

Centerpartist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons