Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S glömmer misslyckanden

Sjukförsäkringen kommer med all sannolikhet att bli en stor valfråga.

Annons

Inför valet 2006 befann sig Sverige i en situation där världens friskaste befolkning hade världens längsta sjukskrivningar. 140 människor förtidspensionerades per dag, 10 av dessa var ungdomar. Socialdemokraterna vill sällan diskutera sitt eget misslyckande på området. En lösning på höga arbetslöshetssiffror och sjukskrivningar blev att urskillningslöst bevilja förtidspension till unga, delvis arbetskapabla människor. Hundratusentals individer drabbades av en ansvarslös politik som lade grunden till ett livslångt utanförskap och ett liv i fattigdom.

Centerpartiet har medverkat till flertalet större och mindre reformer av socialförsäkringssystemet. Kritiken från vänsterpartierna med Mona Sahlin i spetsen har varit att förändringarna varit för stora, de har gått för fort och framför allt att det var bättre förr.

Vi ser dock att vår politik har gett effekt. Försäkringskassan redovisar kontinuerligt att ohälsotalet minskar, antalet startade sjukfall minskar, och de som startar tenderar att avslutas tidigare.

Vi är på rätt väg, vi tar ohälsan på allvar och skapar en kortare väg till ett friskare liv.

Kalle Khalidy (C)

fullmäktigekandidat i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons