Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S dömer ut kvinnors företagande

Lag om valfrihetssystem (LOV) sätter de äldre i fokus. Lagen ger dem möjlighet att välja den utförare inom äldreomsorgen som de upplever har den bästa kvaliteten. LOV ökar friheten för äldre.

Annons

Lag om valfrihetssystem (LOV) sätter de äldre i fokus. Lagen ger dem möjlighet att välja den utförare inom äldreomsorgen som de upplever har den bästa kvaliteten. LOV ökar friheten för äldre. Även äldre ska känna delaktighet, att de kan styra sina egna liv genom att välja hur de vill leva sin vardag.

LOV innebär att fler än kommunen ska få leverera tjänster som hemtjänst utifrån den kvalitet som kommunen fastställt och utan priskonkurrens. Förutom att öka friheten för de äldre innebär LOV att personal får möjlighet att själva driva verksamheter. Kvinnor får möjlighet att utveckla verksamheter genom att bli företagare.

Michelson (S) och Persson (S) som påstår sig vara för småföretag, LjP 8/4, dömer på förhand ut kvinnor inom omsorgen som företagare. Allt blir sämre om fler än kommunen får leverera hemtjänst. De dömer ut de kommande nya företagen på ideologisk grund och sätter politikers makt före äldres välfärd och kvinnors möjligheter att utvecklas inom vården.

Tydligare kan skillnaden mellan Moderaterna och Socialdemokratin inte beskrivas. Moderaterna sätter den enskilda människan i centrum i samhällsbygget, inte politikerna.

Michael Angelryd (M)

Lasse Molin (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons