Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rut – moderaternas bidrag

Svar till Greger Ljunggren (28/8).
Greger Ljunggren skriver att 18 000 människor fått sysselsättning genom rot- och rutavdragens införande. Det är fullt möjligt, men om man jämför det med de 25 000 som fått lämna sina arbeten i landets kommuner, som en direkt följd av alliansregeringens agerande så blir det totalt ändå ett minus.

Annons

 Vidare påstår Greger att över 800 000 personer utnyttjat avdragen. Jag tänker inte säga emot honom i det, men om man betänker att av dessa personer så är det enbart mindre än en procent som har en årsinkomst som ligger under medianlönen i Sverige så kan man undra. Är syftet med reformen att ge Sveriges höginkomsttagare en billigare städning eller vad?

Hur man som moderat kan tycka att rut är en bra reform övergår mitt förstånd. Jag har alltid trott att Moderaterna vill se en öppen marknad med konkurrens på lika villkor, utan statliga subventioner. Men här har jag tydligen haft fel i min uppfattning. En av konsekvenserna med rutavdraget är ju att man skapat en hel bransch som är beroende av statliga skattemedel för sin existens.

Nej, som socialdemokrat och fackligt aktiv ser jag hellre en utökad kommunal service med fler människor i ett arbete som ger jämförelsevis hyggliga löner och bra villkor. Inte otryggheten i en bransch utan egen bärkraft och som dessutom till största delen bygger på skattefinansierad lyxkonsumtion för redan välbeställda.

Rickard Lundkvist (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons