Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotavdrag för varmare hyresrätter

Villaägare och bostadsrättsägare får hälften av arbetskostnaden gratis för tilläggsioleringen, genom rotavdraget. Men hyresgästerna får betala hela kostnaden över hyran, eftersom hyresgäster inte får använda rotavdraget.

Annons

Rotavdragets orättvisor blåser kallt mot hyresgästerna i Hudiksvall och Nordanstig. Den smällkalla vintern kostar hyresgästerna pengar i form av uppvärmning. En stor del av uppvärmningen försvinner rakt ut genom väggar och tak.

Anledningen är att många hus är i stort behov av tilläggsisolering. Den här problematiken delar hyresgästerna med både villaägare och bostadsrättsägare. Men det finns en stor skillnad när problemet ska åtgärdas.

Villaägare och bostadsrättsägare får hälften av arbetskostnaden gratis för tilläggsioleringen, genom rotavdraget. Men hyresgästerna får betala hela kostnaden över hyran, eftersom hyresgäster inte får använda rotavdraget. Rätten till en vettig uppvärmning borde inte bero på boendeform.

Hyresgästföreningen kräver därför rotavdrag även för hyresgäster. Allt annat är förödande, både för miljön, för hyresgästerna i Hudiksvall Nordanstig och för rättvisan.

Monica Flöjt, ordförande Hyresgästföreningen Hudiksvall Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons