Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röstsvaga blir flyttlass på "ekonomins budgetaltare"

I Ovanåker måste kommunen som så många andra spara i kristider. Men spar man på rätt saker? Måste man flytta gamla och orkeslösa för att få en budget att gå ihop?

Annons

I Ovanåker måste kommunen som så många andra spara i kristider. Men spar man på rätt saker? Måste man flytta gamla och orkeslösa för att få en budget att gå ihop? Bryr man sig över huvud taget om dessa gamla som knappast vet adressen där de bor och som bara önskar att få det drägligt de sista åren av sin levnad? Ett liv som snart ska avslutas efter långa och strävsamma år. Ett liv som gav liv åt andra, generation efter generation.

Tidevarv komma, tidevarv försvinna brukar vi höra i kyrkan när våra gamla gått bort. I våra tankar och i vår återblick känner vi då att de en gång varit delaktiga i det samhälle vi har i dag. Personer som en gång kämpat emot orättvisor och ett otryggt samhälle. Ett samhälle i dag på gott och ont. Ett samhälle där tyvärr de rika blir rikare och alltfler blir fattiga. Ett samhälle där röstsvaga grupper alltmer negligeras och blir flyttlass på "ekonomins budgetaltare".

Måste det verkligen vara så? Ser vi verkligheten som den är, eller har politikerna kapitulerat inför ekonomernas sifferexercis?

Återigen, spar man på rätt saker? Finns det inte andra "ekonomiska läckor" som strömmar ur kommuns kassa utan att vi politiker vågar eller har kunskap att ifrågasätta de presenterade siffror som ses som heliga?

Avslutningvis vill jag ge en eloge.

Heder åt de efterlevande som kämpar för de sina. De som har den bästa kunskap om vad dessa personer betytt för dem under deras levnad. De som gett dem deras liv och fortfarande känner det värt att kämpa för dessa gamla.

Jag anser att: kan vi inte spara på annat än att flytta dessa gamla, så tror jag att vi alla som har arbete och relativt gott ställt, kan avstå en och annan 25-öring för att låta dessa gamla få behålla sin adress tills de avslutar sin levnad på denna jord.

Janne Wahlman

Vänsterpartiet i Ovanåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons