Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta rött i kyrkovalet

Kyrkan är viktig för så många människor. 6,8 miljoner människor är medlemmar av Svenska kyrkan, som förfogar över 3 400 kyrkor och 25 000 anställda. 2008 gjordes 18,8 miljoner gudstjänstbesök.

Annons

Jag kandiderar för Socialdemokraterna till kyrkovalet i år. Det gör jag därför att kyrkan är viktig för så många människor. 6,8 miljoner människor är medlemmar av Svenska kyrkan, som förfogar över 3 400 kyrkor och 25 000 anställda. 2008 gjordes 18,8 miljoner gudstjänstbesök. Att politiska partier är med och tar ansvar för denna gigantiska verksamhet har sina fördelar. Ett politiskt parti har en varudeklaration och en intern, demokratisk process som medför att många blir delaktiga. S har faktiskt över 6 000 aktiva kyrkopolitiker. Det är framförallt fem anledningar jag ser till varför vi socialdemokrater kandiderar i höstens val:

1. Vi vill prioritera dop, konfirmation, vigslar och begravningar!

2. Vi vill hålla Sveriges alla kyrkor öppna och välvårdade och menar att staten också måste ta ett ansvar för dessa kulturskatter!

3. Vi vill gör Svenska kyrkan till en jämställd mönsterarbetsplats!

4. Vi vill Bekämpa klassklyftorna inom Svenska kyrkan så att kyrkan väljer verksamhetsformer som inte utestänger grupper med svag ekonomi

5. Vi vill höja rösten för internationell solidaritet och rättvisa!

Erik Björk, S-kandidat

Söderhamn

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons