Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta för rätt pension

En glad pensionär, finns snart inte mer. Dagens pensionärer har en gång i tiden varit unga, jobbat och slitit för att få ihop pengar till mat, kläder och bostad även om man kan tro att dagens ungdom har svårt att tro det. Pensionären i dag har hela arbetslivet betalat skatt för att sedan få en någorlunda tryggad ålderdom ekonomiskt i form av pension.

Annons

Den ena regeringen bygger upp ett, vad man tror, säkert pensionssystem. En annan regering kommer in på spelbordet och börjar riva i och försämra vad andra byggt upp. Så får det inte fortsätta.

En moderat politiker utlovade i början av år 2009 att pensionerna skulle höjas med cirka 400 kronor per månad från januari 2010 men resultatet blev i stället omvänt med sänkning med i stort samma belopp. Så var det med det löftet.

Alliansregeringen går nu ut i valpropagandan med nytt löfte att skatten på pension ska sänkas (när ekonomin så tillåter). Det är klart att de kommer att skylla på att ekonomin ännu inte tillåter och så kommer det att låta hela mandatperioden om de är kvar vid makten. Så blir det med det löftet.

Men vill pensionärerna absolut ha en sänkt skatt så löser jag det säger nog finansminister Borg till sina medpolare. Vi sänker pensionerna med 1 000 kronor – och skyller på grön världsmarknadsindex och resultatet blir då en skattesänkning på 300–400 kronor. Då har pensionärerna fått sin efterlängtade skattesänkning och ska inte kunna klaga.

Rösta rätt även du som är ung så pensionssystemet blir kvar för dig och dina föräldrar och så att dina barn i framtiden inte behöver försörja dig.

Dagens pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons