Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta för en ny era i Bollnäs

Det är dags att vädra ur kommunhuset i Bollnäs. Bilden är tydlig även för den som står utanför. De senaste åren har det utvecklats en maktelit som väljer att hålla det stora flertalet folkvalda utanför.

Annons

Den här klicken består av en handfull personer, somliga förtroendevalda och somliga tjänstemän.

Nu drar sig Olle Nilsson-Sträng ur sina S-uppdrag (klokt, Olle, men sent), och Evy Degerman (C) ställer inte upp nästa mandatperiod. Men det är viktigt att också den kultur som utvecklats förändras. Den måste präglas av ömsesidig respekt och lyssnande på andra och varandra.

Efter en utomstående granskning konstaterade Komrev i våras att den informella hanteringen av beslut har skett utan förankring och med bristande dialog och kommunikation med berörda funktioner och enheter.

Det behövs nya människor i kommunledningen, som inte präglats av det här grabbiga klimatet. Du bär ett stort ansvar som väljare – inte bara vilket parti du röstar på, utan också vem du kryssar.

Jag läser med förvåning vad ledande C- och S-politiker skriver och uttalar. De tycks med hänvisning till sitt regerande ihop de senaste åren vilja ha förnyat förtroende att göra mer av samma.

Folkpartiet har haft en mycket tydlig hållning till den bristande respekt för de demokratiska spelreglerna som präglat Olle-Evy-eran. Vi vill slå upp dörrar och fönster på vid gavel och vädra ut det unkna!

Politiker måste respektera demokratin för att väljarna ska respektera politikerna. Vilka politiker du vill ska styra Bollnäs de kommande fyra åren avgör du den 19 september. Det är viktigt för demokratin att du faktiskt röstar, även om valet kan vara svårt den här gången.

Peter Nordebo (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons