Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta efter din övertygelse

Vilka ska jag rösta på? Frågan ställer signaturen MS (25/5). Jag delar MS:s kritiska hållning till EU och håller med om att det är viktigt att rösta.

Annons

Helt kort vill jag ge information om vad som varit vägledande för mig. Dels är det erfarenheten att politiken inte i första hand framträder i vad människor säger och skriver utan i hur de handlar. På nätet kan man få information om hur politiska partier röstat i flera sakfrågor. Låt politikernas handlande bli till vägledning är ett tips.

Svenska Naturskyddsföreningen har gjort en granskning av de Svenska EU-parlamentarikerna utifrån graden av politisk aktivitet, möjligheten att påverka lagstiftningen och i röstningen i femton viktiga miljöfrågor. Resultatet av granskningen kan man ta del av på föreningens hemsida eller via tidningen Sveriges Natur nr 3/09.

Jag känner mig trygg i mitt ställningstagande efter att ha tagit del av denna information. När jag röstar kommer jag att känna tillfredsställelsen av att handla i överensstämmelse med min övertygelse. Det känns också bra att ta vara på möjligheten att påverka genom att delta i valet till EU-parlamentet.

Per-Olof Åberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons