Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rör inte Hoberget i Bollnäs

Vad händer på Hoberget? Nästan alla barrträd huggs ner, kvar blir endast lövträd. Tänk på mångfalden, klimatet, djuren, människorna. Se Ljusnan den 28 december.

Annons

I alla städer runt om i världen värnar man om stadsskogar. Inte i Bollnäs! Fåglar och rådjur söker skydd under tallar och granar. Fåglar och ekorrar bygger bon. Det är så härligt att se djuren. Barnen leker och gör kojor under dessa barrträd. Där finns myrstackar vid tallar att undersöka med mera.

Som vuxen kan man sitta i skydd och till exempel meditera, må bra, samla kraft.

Förut lade man ut mat till rådjuren. Inte nu!

En skog med fri väg för vinden att fälla de träd som är kvar håller på att utvecklas, plocke-pinn-skog.

Vill kommunen sälja och få in pengar? Det är ju fina stora träd. Vill kommunen skapa arbetstillfällen? Det står två arbetsbaracker där nu. Träden är absolut inte fallfärdiga och farliga. Är det bara en fix idé, att någon har fått för sig att det ska se ut på ett visst sätt. En modenyck? Vad är meningen?

Bara detta att fällningen började på försommaren när fåglar låg på ägg visar att de som bestämt detta är totalt okunniga i naturvård.

Finns det ingen naturvårdskunnig som kan stoppa eländet! Tänker på skogen i Kilafors som tack och lov klarade sig. Snart finns bara lövträd och ris kvar så ett snabbt agerande är nödvändigt.

Vi är många som är upprörda. Ska det behövas en namninsamling innan vettet vaknar eller vad ska vi naturälskare göra? Bombardera kommunen med mejl och telefonsamtal? Upp till protest ni som tycker att jag, även förskolor med flera. Jag är dålig på Facebook och liknande men kanske någon kan sprida information den vägen och ordna en namninsamling?

Ledsen naturälskare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons