Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rör inte barnmottagningen i Söderhamn!

Som före detta patient vid barnmottagningen i Söderhamn håller jag till fullo med överläkare Jörn Delvert om att en nerläggning av mottagningen skulle vara det värsta som kan hända patienterna!

Annons

Som före detta patient vid barnmottagningen i Söderhamn håller jag till fullo med överläkare Jörn Delvert om att en nerläggning av mottagningen skulle vara det värsta som kan hända patienterna!

Att få komma till en liten mottagning som den i Söderhamn inger en trygghet som är guld värd när man är sjuk och mår dåligt. Att slippa bli rädd för sjukvården är något man har med sig resten av livet.

En annan fördel med små mottagningar är att besöken går att klara av snabbt och smidigt. Det är inte så långa köer i väntrummet, inte så mycket förseningar och inte så lång restid.

Under mina sista år som patient på barnmottagningen var jag periodvis på provtagningar flera gånger i veckan, något som jag inte är ensam om. Att då sitta och åka bil till Bollnäs, Hudik eller Gävle för ett blodprov eller EKG tär hårt på krafter som man ofta inte har när man är sjuk, varken som förälder eller patient. Dessutom skulle barnen och ungdomarna tvingas missa stora delar av sina skoldagar och föräldrarna tvingas ta ledigt från sina jobb. Att missa så mycket i skolan kan vara väldigt svårt, särskilt för ungdomar på högstadiet och gymnasiet, då betygen onekligen blir lidande. Alla föräldrar har heller inte möjlighet att vara lediga från sina jobb.

Ytterligare en stor fördel med en liten mottagning är att personalen verkligen har tid för sina patienter. Jag har varit patient vid flera av länets öppenvårdsmottagningar, även varit inlagd på vårdavdelningar, och den vård jag fått av Jörn och ”syrrorna” på mottagningen i Söderhamn går inte att jämföras med vad jag upplevt någon annanstans!

De möter varje patient med öppenhet, värme och omtanke som är helt unik och det är något man bör vara rädd om och bevara, inte dra in på! Under semesterstängningar i Söderhamn har jag träffat dessa sjuksköterskor i Hudik i stället och där är det inte alls samma sak, trots att det är samma personal. Vid en större mottagning, som den i Hudik, har de inte möjlighet att ta sig tid på samma sätt då det finns för många som ska dela på den tiden. Självklart far barnen illa av det!

Före detta patient på barnmottagningen Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons