Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rök bakom stängda dörrar

Det är en fin dag och jag vill sitta på min balkong och läsa en bok. Men det är förfärligt gräsligt hopplöst. För då kommer någon granne ut och tänder en cigarett.

Annons

Jag har många grannar och de röker ofta. Hör jag klicket av tändaren skyndar jag mig in, hinner jag inte så känner jag hur det drar ihop sig i näsan, halsen luftrören och det börjar svida i ögonen.

Jag får hosta, jo jag hör ju att grannarna hostar också, men det är deras eget fel, de får väl kol om några år när det är försent att göra en förändring. Men jag får avbryta min utevistelse gång på gång. Efter ett tag ger jag ju upp. Jag får sitta inne i husarrest.

Jag vill sitta ute. Jag betalar hyra för min balkong. Jag vill slippa bli angripen av luftmarodörer. Rökarna förpestar min tillvaro. Det är rökförbud i allmänna utrymmen och jag förstår att rökarna anser att de har rättighetatt röka på sin balkong. Men röken stannar inte där. Så stanna inne med stängd dörr och rök där. Ni väljer ju själva att förstöra era kroppar, men sluta angripa min.

Rökförgiftad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons