Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödgröna gynnar stockholmarna

Jag bor i Bjart i Ljusdals kommun. För att jag ska våga bo kvar krävs att kommunen utvecklas, att vi får fler jobb så att vi har pengar också till vägar, vård och omsorg. Det kräver kraftiga tag för jobb och sysselsättning både på riksplanet och lokalt.

Annons

I LjP 22 maj finns en insändare av Pärssinen (S), Andersson (V) och Ceballos (MP) om en ny politik för Sverige under rubriken: Ny färdriktning för Sverige.

Den rödgröna färdriktningen kommer att tvinga folk att flytta från Ljusdal. De rödgröna vill ta pengar ur kommuninvånarnas plånböcker genom generella skattehöjningar och höjda skatter på drivmedel och kilometerskatt. Pengar som de sedan ska investera i projekt som inte rör vår kommun som ett till järnvägsspår mellan Gävle och Sundsvall och att bygga bostäder någonstans i landet. I Ljusdal mumlar den avgående verkställande direktören i Ljusdalshem om att riva?

Färdriktningen ger mindre pengar i plånböckerna för oss som bor i Ljusdals kommun samtidigt som jobbsatsningar ska ske utanför kommunen. Det gör ju att fler flyttar härifrån! Det är samma politik som Socialdemokraterna nu drivit i tiotals år och som avfolkar kommunen.

Det är helt klart att det endast är vi själva som kan se till att jobben blir fler här hos oss. Inga andra kommer att ta på sig det jobbet. Vi måste se till att politiken inte enbart utformas efter folks behov i storstadsregionerna.

Socialdemokraternas skuggfinansminister Thomas Östros säger i Aftonbladet den 22 maj: "Vår politik är väldigt väl utformad för den vanlige stockholmaren som är en kärnväljare för oss. Vi har verkligen arbetat för att se till att våra förslag är positiva just för stockholmare."

Färdriktningen kan inte uttryckas tydligare. Nu vet vi var det rödgröna ska bygga bostäder och skapa jobb. I motsats till det finns vi Nya Moderaterna i Ljusdal som har bestämt oss för att vi ska göra allt för att skapa fler jobb i Ljusdals kommun. I den del av landet där vi bor.

Lasse Molin (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons