Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödgrön regering stöder kommunerna

”En vänlig Alftabo” frågar (8/9) vad jag har gjort för de äldre. Insändaren tar upp både pensionärsskatten och landstingens vara eller inte vara.

Annons

Om det blir en rödgrön regering kommer vi att under mandatperioden utjämna skillnaderna mellan arbete och pension så att de beskattas lika. Vad gäller landstingen så kommer de att upphöra i och med regionombildningen vilket är planerat att påbörjas efter 2015. En region kanske blir bättre än ett landsting men det är tveksamt om det blir billigare.

Som kommunpolitiker har jag inget direktansvar för vare sig skatterna eller landstingen, men i kommunen finns det en hel del jag vill se över om vi får chansen. Bland annat pensionärsaktiviteter och förebyggande friskvård; alternativa boendeformer för äldre; fixarhjälp för de som bor hemma; pargaranti för de som vill; mellanvårdsplatser i samråd med landstinget, palliativa platser i samråd med grannkommuner.

Sådana saker tycker vi är viktigare än alliansens skattesänkningar för de som redan har arbete och en inkomst. Men utan extra pengar till kommunerna kommer det bli mycket svårare att göra några större satsningar vare sig för gamla eller unga i kommunen.

Mer resurser till kommunerna förutsätter en rödgrön regering efter valet.

Yoomi Renström (S)

oppositionsråd

Ovanåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons