Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riskkapitalföretag hör inte hemma inom äldreomsorgen!

Den senaste tidens rapporter visar klart att riskkapitalbolag med vinst som överordnat mål inte lämpar sig inom äldreomsorgen.

Annons

Skattepengar som är avsedda för omsorg ska gå till omsorg och inte till orimlig vinst på vårdtagarens bekostnad. Det är både upprörande och skamligt det som tilldrar sig till exempel inom Carema. Gamla människor förnedras; hygien, föda samt mänsklig värme och kontakt förmenas dem. I dessa uppdagade fall får de gamla betala mer för undermålig vård och omsorg! Så kan vi inte ha det!

Styrelsen för PRO Gävleborg kräver:

• en tydlig lagstiftning som garanterar en god äldreomsorg;

• att särskilda regler beträffande vård och omsorg fastställs, som tydligt anger krav på kvalitet, tillsyn, samt möjlighet till uppsägning av avtal med mera.

• att både den statliga och kommunala tillsynen och övervakningen av den privata verksamheten inom äldreomsorgen stärks och utvecklas, bland annat genom fler oanmälda kontroller

• att riskkapitalbolag successivt utmönstras som vårdgivare inom äldreomsorgen.

Det går inte att bara be om ursäkt, beklaga det inträffade och skylla på andra. Både regeringen och kommunerna har ansvar för den otillfredsställande situation som i dag råder inom svensk äldreomsorg.

Börja upprustningen genom att utmönstra riskkapitalföretagen från äldreomsorgen!

PRO Gävleborg distriktsstyrelsen

genom ordförande Axel Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons