Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagscirkusen fortsätter

Var är oppositionen? Var finns kuraget? undrar insändaren med anledning av Sveriges regeringssituation.

Annons

Den så kallade alliansen har avskaffat Decemberöverenskommelsen, DÖ, för att kunna protestera mot den tandlösa regeringen (S+MP) med stöd av V. Det löjliga är att alliansen fortfarande – trots detta – är lika tandlös och tam som när DÖ gällde.

I tisdags hade de chansen att för första gången göra något vettigt, men fegheten och passiviteten regerar fortfarande. DÖ gäller fortfarande.

SD väckte ett misstroendevotum mot finansministern Magdalena Andersson (S) där allianspartierna hade chansen att för en gång skull göra något vettigt och stödja detta.

Själva har de kommit med pompösa uttalanden om att de ska sätta dit olika ministrar. När de nu hade chansen visade de sin kapacitet.

Regeringen vann omröstningen med 137 röster. SD röstade om ett missförtroende med 43 röster. Alliansen stack som vanligt svansen mellan benen och avstod att rösta. De hade 120 röster.

Hade allianen varit seriös och tagit sitt ansvar och stått upp för sina pompösa uttalanden, hade de tillsammans med SD fått 163 röster och därmed vunnit över den röda sidan.

Enligt rapporter är regeringen tacksam mot alliansen som stärker de rödas politik.

Var är oppositionen? Var finns kuraget?

Arne Jansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons