Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Republik ja men inte nu...

Republik får bli något för eftervärlden – i vår tid är det här den absolut bästa lösning vi kan ha för vårt land. För Sverige i tiden.

Annons

De av oss som är sanna demokrater, vi vet att republik är det enda statsskick som kan erkännas som en riktig och värdig demokrati, eller? Men vi vet också att denna demokrati måste representeras av någon – en president eller motsvarande.

Victoria vars mor är en av folket trots att hon inte har svenskt påbrå är numera i grunden en av oss. Hon är en helt vanlig enkel människa med utländsk bakgrund, och utan tungt adligt släktursprung att bära.

Vår konung Carl Gustav är en Bernadotte vars förfader Carl Johan bar tatueringen död åt alla konungar då han kom från revolutionens Frankrike där han var fältmarskalk åt Napoleon. Hans ena arm bar denna tatuering, och hans bakgrund var ytterst påver.

När Victoria äktar Daniel från Ockelbo är vårt kungahus inte längre en del av de europeiska kungahusen utan en del av Sveriges folk, dess historia och bakgrund.

Även om nu Victoria har ärvt sin titel så i och med äktenskapet med Daniel blir hon folkets drottning och inte överhetens. De blir våra regenter även om de inte är valda, ty de har valt varandra. Folket är representerat i kungahuset, och det är minst lika viktigt som att någon politiker bär titeln president.

Hur som helst varje land måste ha ett statsöverhuvud, och undertecknad som är republikan vill härmed rekommendera övriga med samma inställning att vi klart kan erkänna Victoria som vårt officiella statsöverhuvud. Hon är en del av oss vanliga medborgare, och med all säkerhet inte mer överhet än någon karriär politiker.

Undertecknad är mycket nyfiken på vad hennes valspråk blir som regent.

Republik får bli något för eftervärlden – i vår tid är det här den absolut bästa lösning vi kan ha för vårt land. För Sverige i tiden.

Härmed vill jag önska paret Westling all lycka, och att deras tid tillsammans blir lång, god, och bekymmersfri.

Lars Idon Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons