Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rent och fint i Bollnäs kommun

Beträffande centrum var det mycket mer skräp och flaskor än en vanlig helg, eftersom åskådarna till den cruising som genomfördes skräpade ner mycket. Tyvärr har vi inte råd med att städa på söndagar längre.

Annons

Svar till "inte råd att hålla rent" (5/8). En boende på Öster i Bollnäs frågar om kommunen inte har råd att städa centrum på lördagar och söndagar. Anledningen till frågan var att vederbörande tog en promenad på Långnäsområdet och i centrum på söndagen den 26 juli vid lunchtid och såg mycket skräp, flaskor med mera.

Under fredagen och lördagen samma helg arrangerades brännbollsyran på Långnäs. Vid detta arrangemang, liksom för alla andra arrangemang där allmänna ytor används, ingår det att arrangören ska städa efter sig. Detta gjordes också, helt enligt konstens alla regler, under söndagen.

Att inte städning hinner ske på förmiddagen vid ett arrangemang som pågår en bra bit in på kvällen/natten är fullt förståeligt, och arrangören har heller inte något krav på att så ska ske.

Beträffande centrum var det mycket mer skräp och flaskor än en vanlig helg, eftersom åskådarna till den cruising som genomfördes i Bollnäs på lördagen den 25 juli skräpade ner mycket. Tyvärr har vi inte råd med att städa på söndagar längre. Däremot städas det alltid på lördagar eftersom betydligt fler personer rör sig i centrum på lördagar än på söndagar.

På måndagen var allt snyggt och fint igen så att arrangemanget Grillnatta kunde genomföras på bästa sätt. Om vi hade haft utrymme i vår budget för städning sju dagar i veckan hade vi gjort det, men så är inte fallet nu. Jag är mycket stolt över det arbete min personal lägger ned på att hålla Bollnäs och övriga delar av vår kommun ren och fin med både städning och blommor bland mycket annat i en ansträngd ekonomi! Allra bäst vore det så klart om papperskorgarna användes lite bättre.

Ylva Jedebäck

gatuchef, Bollnäs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons