Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Renströms personangrepp beklagligt

Jag besökte Edsbyn och Voxnadalens gymnasium nyligen för att berömma politikerna, lärarna och skolledningarna i Ovanåkers kommun.

Annons

De har nämligen varit bland de bästa i länet på att nyttja de statliga medel som alliansen avsatt i Lärarlyftet 1, en satsning på fortbildning för lärare.

Satsningen pågick från 2007 till 2012 och jag kan konstatera att Ovanåker haft olika politiska majoriteter under den tiden. Jag tycker därför att det är beklagligt att kommunalrådet Yoomi Renström (S) går till så aggressivt personangrepp mot mig i . De få gånger jag mött Renström tidigare har jag uppfattat henne som en seriös politiker och min förhoppning är att hennes kommentarer var en tillfällighet. För egen del försöker jag att behandla politiska motståndare med respekt även om vi inte delar varandras åsikter i alla delar.

Men när det gäller skolpolitiken lokalt i Ovanåkers kommun så anser jag, oavsett de olika politiska majoriteterna, att den i grunden varit klok och rent av i linje med vad alliansens vill uppnå. Renström borde kunna erkänna att kommunens agerande spelat roll för att så många lärare har fått ta del av fortbildningssatsningen. Även lärarna, som visade stort intresse, och skolledarna, som var kreativa nog att samarbeta på ett nytänkande sätt med Högskolan i Dalarna, förtjänar stort beröm.

Jag tänker fortsätta berömma alla de som gör ett bra jobb i våra kommuner i länet och som nyttjar de resurser som regeringen sätter av för att utveckla den svenska skolan. Min förhoppning är att Renström kan göra detsamma framöver.

Tomas Tobé (M)

riksdagsledamot för Gävleborg och ordförande för riksdagens utbildningsutskott

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons