Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena rama kenneln

Varför används "pudel" när en minister gör uttalande? Jag tycker journalister diskriminerar hundrasen pudel för ofta. I min barndom växte jag upp med pudlar och dessa gjorde aldrig något väsen av sig.

Annons

Varför används "pudel" när en minister gör uttalande?

Jag tycker journalister diskriminerar hundrasen pudel för ofta. I min barndom växte jag upp med pudlar och dessa gjorde aldrig något väsen av sig. Jag har tillsammans med hustru och barn innehaft boxer och yorkshires så viss erfarenhet av hundraser föreligger i familjekretsen.

Över till det väsentliga, utan vetenskaplig grund för nedanstående skulle exempelvis följande hundraser kunna användas vid uttalande av olika statsråd och partiordförande/ språkrör.

Mona Sahlin gör likt schäfrar, skäller både hit och dit utan saklig grund och försöker skrämmas till efterlevnad av 30-talet.

Wetterstrand i MP liknar mest mopsarna tar alltid tillfället i akt och ger en känga hit och dit, ibland riktigt bra faktiskt.

Peter Eriksson MP, han från Norrbotten, letar precis som en renhund efter sin hjord och det kallar jag falsk förespegling eftersom renarna blir färre och färre.

Mats Odell är precis som vår boxer, mycket oborstad och irriterar bara med sina konstiga uttalanden.

Den som faktiskt är enklast att jämföra med en hundras är Maud Olofsson hon är precis som en av våra yorkshires kunde (skälla) prata i två minuter utan att hämta andan och säga något förnuftigt.

Det finns en vild ökenhund i Australien, dingos, Lars Ohly tillhör dessa, håll honom i öknen så lever vi människor lyckliga.

Statsministern skulle kunna jämföras med afgan men faller på håret så att säga, det får bli grand danois, inger respekt och kunnig i sakfrågor, stor och ståtlig likt en härförare som kan leda sina egna valpar.

Till alla hundraser finns blandraser och vid nästa liknelse för resten av statsråden och parlamentsledamöterna kanske en kontakt med Svenska Kennelklubben skulle undvika nuvarande diskriminering av hundrasen pudel.

Åke Söderlund

Nor Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons