Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Religionsfrihet, men inte för alla?

Skribenten "Hyresgäst" störs av religiösa aktiviteter på sin innergård och undrar vad som gäller. Vd:n för Bollnäs Bostäder ger Svar direkt.

Annons

Jag bor i ett bostadsområde där den allmänna samlingslokalen flera gånger i veckan lånas ut till religionsutövning och andra möten av religiös karaktär. Folk kommer från olika områden av stan för att delta. Att lokalen är inhyst i källarplanen till ett hyreshus gör att alla boende i huset vare sig de vill eller inte får stå ut med diverse höga lovprisande och musik.

Barnen får springa och härja och skrika i trapphusen utan att föräldrarna ser till dem. Tillsägelser har inte gett önskat resultat och nu undrar jag bara. Har inte alla rätt till religionsfrihet här i landet? Jag och många med mig vill slippa religionsutövning där jag bor.

Frihet från religion borde väl också vara en rättighet.

Hyresgäst

Svar direkt

Tack för att du hör av dig med dina synpunkter! Bollnäs Bostäder vill erbjuda alla våra hyresgäster boende med hög kvalitet, som är anpassat till den enskilda hyresgästens önskemål. Det innebär bland annat att det ska råda ordning och reda i våra fastigheter - att vi tar hänsyn till varandra helt enkelt. Det är tråkigt att du störs av aktiviteterna i våra lokaler och jag tycker att du nu i första hand ska ta kontakt med bovärden för ditt område. Bovärden kan hjälpa till med att  förklara vilka regler som gäller. Är det utanför kontorstid kan störningsjouren hjälpa till på telefon 0278-259 99.

Lars Åsberg,

vd Bollnäs Bostäder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons