Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regionledningen är helt oemottaglig för kritik

Regionalrådet Lindberg har vid tillfälle uttalat, att hon varken lyssnar till eller läser kritik. Den andan präglar hela ledningen, den politiska såväl som tjänstemannasidan, skriver Jarl Karén.

Annons

Redan tidigt under den period, som varit under ledning av snart avgående regiondirektören, så blev personalen varse, att kritik eller divergerande åsikter renderade repressalier. Därför råder ett ständigt spänt förhållande mellan ledning och verkställande personal i vården. Alla mår dåligt av detta. Många har slutat och flyttat men många har motvilligt stannat och valt att bita ihop. Men det gnisslar i leden, vilket framkommer i pressen varje dag numer.

Läs även: Insändaren Eva Lindberg och dom som har svårt att förstå – och Eva Lindbergs svar

Det är ett förödande och ohållbart tillstånd i företagsverksamhet. Därför tar jag till orda då och då och tar på mig att vara en nagel i ögat på ledningen, som kommenterar det i mycket nedlåtande ordalag, när det händer. Jag får väldigt mycket uppmuntran och klappar på axeln av sjukvårdspersonal och människor på gatan och känner att jag uttalar deras känslor, tankar och vilja. Skulle jag få kritik, så skulle jag ödmjukt ta till mig den och rätta mina åsikter därefter. Men det har inte hänt.

Jag undrar om tjänstemän och förtroendevalda ledare fått erfara samma spontana uppmuntran från sjukvårdspersonal och väljare på gatan och känner att det man uträttar är efter folkets vilja? Eller kan det vara skäl till att visa ett litet, litet mått av ödmjukhet och öppna ett öga och öra mot personalen i vården och lyssna till och byta tankar och åsikter och samarbeta?

Jarl Karén

Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons