Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regionen har fått funktionen som en allmän spottkopp

/

Det målas upp en bild i media av en central elit som vänder ryggen mot verksamheten för att ostört vältra sig i kaviar och champagne på exklusiva konferensanläggningar, skriver Nils-Erik Falk (C).

Annons

Efter några mandatperioder i kommunpolitiken i Ovanåker kände jag ett behov av att få höja den politiska blicken ovan kommunen. Jag blev ersättare i Regionfullmäktige och ledamot av kultur- och kompetensnämnden. Men efter det dryga år som gått så börjar jag tveka om beslutet var rätt. Det handlar om arbetsmiljön.

Främst är det arbetsklimatet i Regionfullmäktige. Ingen fråga är tydligen för liten för att debatteras. Större principiella frågor bryts snabbt ned till att handla om diarieföring och gamla oförrätter. Debatten förs inte sällan med ett tveksamt tonläge. Till en kostnad av tusentals kronor i timmen tvingas ledamöterna uppleva debatter om den minsta fråga på den lägsta nivå i en oändlighet.

Det andra är regionens funktion som allmän spottkopp. Det målas upp en bild i media av en central elit som vänder ryggen mot verksamheten för att ostört vältra sig i kaviar och champagne på exklusiva konferensanläggningar. På mitt lilla sätt tillhör jag regionledningen och ställer inte upp på att beskriva mitt politiska arbete på detta sätt. Jag ställer inte upp på att bli idiotförklarad.

I ett läge där Gävleborg parkerar i botten i olika mätningar fokuseras den regionalpolitiska debatten kring 5 miljoner kr i kostnader för ett utvecklingsarbete. 5 miljoner som dessutom staten betalar det mesta av. Min tid är för dyrbar för ägna sig åt denna debattnivå. Kanske kan jag använda den i Ovanåker igen?

Nils Erik Falk (C)

Spjälkaberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons