Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringens politik är samhällsfarlig

Statskassan förlorar intäkter för att klara ett tryggt och livskvalitativt samhälle med lika villkor för alla medborgare. Regeringen håller på att göra Sverige till något som Sverige inte bör vara.

Annons

Regeringens politik är inte bara orättvis utan även farlig för landet.

Socialdemokraternas retorik på begreppet varför betalar vi skatt? Vi socialdemokrater vill ha ett rättvisare samhälle. Bästa sättet är att omfördela våra skattepengar så att det skapar jämlikhet i vårt land.

Borgarnas retorik har varit att införa skattesänkningar för de med mest inkomst fast de själva inte hävdar det. Effekten av skatteväxlingen är att borgarna har minskat statskassan med 90 miljarder svenska kronor.

Eftersom den offentliga sektorn har en stor del av BMP måste borgarna låna pengar för att få det svenska samhället att gå. Genom lånade pengar samt mindre ekonomiskt flöde i ekonomin kommer regeringen att fördjupa krisen i den svenska ekonomin. De som har fått betala dessa skattesänkningar är de arbetslösa och sjuka genom sänkta ersättningar.

Personer med trygga jobb och relativt goda inkomster har inte berörts av den ekonomiska krisen lika mycket som det har för dem som är pensionärer, sjuka, unga och arbetslösa. Inte nog med detta så har regeringen tagit bort förmögenhetsskatten vilket ökade klyftorna ännu mer.

Pricken över i var att man gjorde skatteavdrag för hushållsnära tjänster som bara kan utnyttjas av ett få tal människor. Men det räcker inte med detta, man har även infört ett rotavdrag vilket inte gagnar det svenska samhället i första hand. Man borde ha haft rotavdraget inom kommun och landsting för att lätta på deras tunga ekonomiska börda istället för att låta ett fåtal personer få lite extra i plånboken.

Regeringen lägger allt ansvar för att lösa de minskade intäkterna och de ökade utgifterna i den svenska ekonomin på kommuner och landsting. Detta gör att man måste skära ner på verksamheterna samt att kommuner och landsting blir tvungna att höja skatterna för att man ska kunna upprätthålla en bra kvalité i verksamheterna.

Om inte kommer effekterna på den negativa ekonomin att påverka alla medborgare i slutändan. Ingen går säker i en svajande ekonomi. Viktig att ta i beaktande är den ökade arbetslösheten som idag är på 8 procent. Nästa år beräknas den öka till 10 procent. Denna arbetslöshet slår hårdast mot ungdomarna i samhället.

Statskassan förlorar intäkter för att klara ett tryggt och livskvalitativt samhälle med lika villkor för alla medborgare. Regeringen håller på att göra Sverige till något som Sverige inte bör vara. Ett land där alla människors villkor och rättigheter styrs av hur stor plånboken är. Anders Borg är svenska folkets sorg.

Lena Erixon (socialdemokraterna)

Christoffer Lönn (socialdemokraterna)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons