Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen spelar med våra pengar

Statens pengar kan användas bättre, men definitivt inte genom att sälja ut statliga bolag, för är dessa väl sålda, är den del av intäkterna borta som den avyttrade delen genererar. Denna inte särskilt invecklade förklaring och förvånansvärt enkla logik borde ju ha nått regeringskansliet också.

Annons

Nu ska det inte säljas hela vattenfall, nej inte i dag, men med facit i hand vet säkerligen alla i Sverige vad som händer när riksdagens tänkare tänkt till. Titta bara på den avreglerade elmarknaden där vi blev nära nog hjärntvättade, vad som hände sedan. Telia är ytterligare ett lysande fiasko, sedan systembolagets storsäljare, Absolut, blev sålt. Sist men inte minst apoteken, som är nästa bransch som med stor sannolikhet kommer att utsättas för utlandsägda profitörer, som fullständigt struntar i hur vi gräsrötter orkar med att dra runt det stora lasset. Bara dessa spekulerande människor blir rikare och det är det, du Maud Olofsson, i stort sett uppmuntrar till. Att sko sig på oss gräsrötter för att många aktieägare kräver detta. Om du och dina likasinnade hade det minsta uns av medkänsla för vad vi orkar med, så slapp vi dessa evinnerliga krav på neddragningar.

Svenska politiker är mer än lovligt flata gentemot nya ägare som kommer in i samägda bolag och viker sig direkt för krav om högre avkastning.

För det är vi skattebetalare, som står för kalaset, för staten har inga egna pengar.

Hur mår vi efter alla dåraktiga beslut och hur länge ska vi orka med era korkade ekonomiska experiment och sedan räkna med att vi ska se till att hjulen rullar?

Detta verkar vara totalt ointressant för er politiker som tar allting för givet, för ni vet att det blir på sin höjd en knuten näve i fickan och orden, ”nu får det ta mig fan vara nog”. Vi är kuvade för jag vet inte vilken gång i ordningen.

Det är en totalt fullständig omöjlighet att alla kan tjäna på denna handel, någon förlorar och det kan lika gärna vara vi skattebetalare som stöder er lek med lånta pengar.

Så sluta upp med att pråla i lånta fjädrar det har varken du eller vi råd med och nu skiljs förhoppningsvis våra vägar efter valet och ta då med dig likasinnade på resan till andra uppgifter i en eventuella blivande yrkesverksamhet.

Ejnert Anderssen

Morvallsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons