Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redovisa, förklara – vinn förtroende

Ordföranden i byggnadsnämnden i Hudiksvall Ann Berg (FP) påpekar alldeles riktigt i sitt svar (12/11) på min insändare (8/11) att jag vet att vi behöver fler arbetstillfällen i kommunen.

Annons

Denna samsyn tar hon sedan som stöd för att jag har fel beträffande vad jag ser som obefogad brådska i behandlingen av ärendet om ändrad detaljplan. Jag hävdar dock fortfarande att man i lugn och ro ska skaffa sig underlag innan man tar ställning.

I fallet Medskog saknar jag till exempel en gedigen konsekvensbeskrivning. Vad innebär ett utnyttjande för handel på Medskog i förluster av arbeten i Hudiksvalls centrum och vad blir resultatet då man jämför exploatering med att avstå? Detta är ett viktigt planunderlag. Sedan följer följder för lokaler, infrastruktur med mera. Har Ann Berg dessa siffror? Vilka källor ligger till grund dessa siffror? Har de den tillförlitlighet som garanterar oss medborgare kompetenta beslut? Redovisa, förklara och vinn förtroende.

Berg har inte noterat att jag respekterar henne för att hon bara efter en dags eftertanke lät ärendet vänta tills underlaget för samråd blir komplett. En konstruktiv långsamhet gör att man kan borga för att allt verkligen går rätt till, att saker och ting inte blir förhastade, att det inte blir trassliga hafsverk, att ostyrkta påståenden kontrolleras, att konsekvenser blir belysta från olika håll.

Dock påstår jag fortfarande att man går "enögda exploatörer" tillmötes ifall man bara sväljer deras optimistiska kalkyler om mera jobb i kommunen. Och det är väl Ann Berg överens med mig om? Det gäller att inte förlora på gungorna vad man vinner på karusellen. Man kan också få och behålla jobb genom att bygga p-platser vid Medskog och hotell Glada Hudik och ordna matartrafik till centrum. Vad säger kommunens planerare eller en kompetent konsult om det?

Kelvin Ekeland

Norrbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons