Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Realistisk demokrati – en självklarhet!

De rödgröna motsätter sig vårdnadsbidraget med motivering att kvinnorna skulle ”förslavas vid spisen” vilket låter som ett skämt! Man behöver inte vara politiker för att inse att deras motivering är totalt ologisk.

Annons

Oppositionen ratar avdraget för hushållsnära tjänster, rut, som står för renhållning, underhåll och tvätt. Man kan verkligen fråga sig varför? Pensionärer, handikappade, heltidsarbetare och barnfamiljer har nu rätt att anställa personal, som underlättar för dem att klara vardagen, och därigenom kunna delta i samhället i större utsträckning. Dessutom skapar det arbete och skatteintäkter.

De rödgröna motsätter sig även vårdnadsbidraget med motivering att kvinnorna skulle ”förslavas vid spisen” vilket låter som ett skämt! Man behöver inte vara politiker för att inse att deras motivering är totalt ologisk.

Under Socialdemokraternas styre tvingades mödrar att lämna sina barn på dagis och gå ut i heltidsarbete innan barnen ens var färdigutvecklade! Barnen grät och mammorna led eftersom de när de kom hem efter arbetet hade jobb hela natten i hemmet. De fick inte ens tid att uppfostra barnen och lära dem möta samhället eller ens leka med sina barn. Dessa kvinnor står för den största gruppen av förtidspensionerade på grund av utbrändhet. Och när vi i dag ser på den generation ungdomar som tvingats växa upp på dagis, med utarbetade mammor kan vi konstatera att dessa ungdomar oftare hamnar i otrygghet, depressioner, aggressivitet mot samhället, passivitet och drogmissbruk. När det skrivs ut antidepressiva läkemedel till 16-åringar måste vi inse att något gått väldigt snett!

Dessutom tvingas familjer flytta från varandra, på grund av att de inte klarar familjens ekonomi så länge de bor tillsammans. De får alltså inte en chans att trygga sin eller barnens framtid om de inte skiljer sig! Sedan skapar det oro hos barnen, när de tvingas ”bollas mellan två olika hem. Låt barnen växa upp i trygghet med mamma och pappa tills de är utvecklade och redo att möta samhället!

Kerstin Holmström (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons