Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt saker ska engagera

Det finns många sätt att reagera på, över det beslut som kommunfullmäktige i Nordanstig har fattat, när det gäller vargens vara eller icke vara. Detta märkliga beslut, ger mig en hel del saker att reflektera över.

Annons

Det finns många sätt att reagera på, över det beslut som kommunfullmäktige i Nordanstig har fattat, när det gäller vargens vara eller icke vara.

Detta märkliga beslut, ger mig en hel del saker att reflektera över.

Vad vill jag och vad förväntar jag mig av dem som har fått ett förtroende att förvalta, som beslutsfattare oaktat partitillhörighet?

För mig är det alldeles solklart och det minsta jag förväntar mig och begär är, att endast de frågor som fullmäktige har rätt och mandat att fatta beslut om, hamnar på fullmäktiges bord.

Det är ett stort ansvar att ge ledamöter kunskap om vad det innebär att vara ledamot i kommunens fullmäktige.

Lika stort ansvar är, att vara ledamot i en kommunstyrelse eller likvärdig styrelse, där frågor först behandlas för att därefter slutligen, avgöras i kommunfullmäktige.

Det är av yttersta vikt att det ges kunskap och information om vad rollen innebär, så att alla kan göra sitt bästa, utifrån sin politiska övertygelse.

I alla sammanhang är det så, att där okunskap finns, gror dumhet.

Frågor som inte faller inom ramen för fullmäktige att fatta beslut om, ska besvaras direkt till den som har lyft fram ärendet.

Det är givetvis viktigt, att egna initiativ till motioner, frågor med mera uppmuntras, men det är också av största vikt att dessa frågor behandlas som det förpliktar, alltså i rätt forum.

Vad är det viktigaste frågorna nu för kommun fullmäktige i Nordanstigs kommun?

Jag menar, att det är visionsfrågorna som ska ha högsta prioritet och inte frågan om vargen får komma över kommungränsen eller inte!

Kommunens Vision 2020, måste tas på största allvar av de förtroendevalda, de som fått ett uppdrag i förtroende!

Det är sorgligt att uppleva, att de möten och arrangemang som anordnas för att möta oss boende i kommunen, inte prioriteras som förväntats.

Dessa träffar borde ju självklart ses som en alldeles enastående tillgång och förmån, detta att få en bild över vad vi boende tycker och framför allt, vad vi vill vara med och gemensamt utveckla.

Självklart är det så, att alla förtroendevalda inte alltid kan vara med, men en rimlig representation vore väl att minst en, från varje politiskt parti och berörd nämnd, fanns representerad.

Min förhoppning är, att det ges utrymme bland annat i kommunfullmäktige för samtal om roll och uppgift, så att engagemanget läggs på rätt saker, för allas bästa.

Elsie Bäcklund Sandberg

Sågtäkten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons