Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt plats för vår Jan Johansson

Nästa år blir det 80 år sedan Jan Johansson föddes i Söderhamn levde mellan åren 1931–1968, tänk i lilla Söderhamn.

Annons

Låt oss hedra Jan med att uppföra en sittande Jan spelande vid sin flygel med vita och svarta tangenter och bredvid på bänken kan någon sitta på var sida om honom och bli fotograferad. Naturligtvis ska det hela vara i naturlig skala. Låt även Jans musik ljuda från flygeln, tänk så många besökare som skulle hedra och besöka stället. Platsen ska vara i Parkuddsparken vid början på Baggargatan där Jan levde sina första barndomsår.

Tror säkert att Jans familj skulle uppskatta detta monument, där folket skulle kunna hedra och minnas Söderhamnssonen på ett värdigt sätt. Söderhamns Jazzklubb skulle kunna vara den förening som tog tag i detta och sökte bidrag, så att det skulle kunna genomföras. Tänk mervärdet för turismen när man kan fotograferas tillsammans med Jan spelande bredvid. Monumentet ska göras i sådant material så det håller för evigt.

Riktar mig även till Söderhamns kommun som måste ge plats för detta monument i Parkuddsparken, tänk att få lyssna på Jans musik i en av de finaste parkerna i staden. Det är aldrig för sent att hedra Söderhamnssonen Jan Johansson och hans familj på ett värdigt sätt, fastän det har gått hela 42 år sedan Jan dog.

Carl-Arne Carlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons