Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt fokus på sjukvården

Kärnan för den moderata sjukvårdspolitiken är en skattefinansierad sjukvård med hög kvalitet, som är lika för alla. Patienten ska alltid stå i centrum och vården ska vara tillgänglig och ges efter behov.

Annons

Sjukvården är en viktig del av den svenska välfärdens kärna. Sjukvården i vårt landsting bedrivs med hög kvalitet, och personalen gör ett fantastiskt jobb. Däremot finns det mycket kvar att göra.

Det händer fortfarande att människor i vårt län måste vänta för länge på operation eller behandling, och många upplever att det är svårt att få kontakt med sjukvården när de är i behov av den.

Gävleborgs landsting har idag Sveriges högsta landstingsskatt, och då borde vi rimligtvis också ha Sveriges bästa sjukvård. Så är dock inte vara fallet, och man undrar varför?

Exempelvis behöver inte invånarna i Halland och Jönköping vänta lika länge på att få besöka en vårdcentral, eller få behandling, som invånarna i vissa norra delar av landet som i vårt fall, Gävleborg.

Vi accepterar inte en ordning där patienterna måste bo i rätt landsting för att få tillgång till de bästa behandlingsformerna. Det finns därför anledning att tro att skattepengarna kan användas på ett betydligt effektivare sätt än det gör idag.

Moderat sjukvårdspolitik handlar om att rätt vård och omsorg ska ges redan i ett tidigt skede, så att patienten snabbt kan tillfriskna.Vi vill införa en nollvison för skador i vården, på liknande sätt som för skador i trafiken.

Som patient ska du inte riskera att skadas av en behandling, eller under tiden du vistas på sjukhus. Vi vill även skärpa vårdgarantin som syftar till att alla patienter ska garanteras vård inom kortare tidsramar.

Kvalitet är också bemötande, service, öppettider, närhet, eller att sjukvårdens medarbetare tar sig tid, och finns tillgängliga för att svara på frågor.

Moderaterna står för ett nytt ledarskap, som prioriterar sjukvården, och som sätter patienten i centrum, och som tar tillvara personalens engagemang och kompetens. Nöjda medarbetare spelar roll för en god vårdkvalitet.

Patrik Stenvard (M)

oppositionslandstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons