Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramsjö får ta sparkraven

Vid brand kommer vi i Ramsjö att få vänta 50-60 minuter innan vattnet kommer från någon brandslang. Befolkningen i Mellansjö-Hedsjö får vänta ytterligare 20 min.

Annons

Räddningsvärn i Ramsjö? Nej! Nej! Nej!

Som vanligt när något ska dras in eller sparas på, faller lotten på Ljusdals kommundel Ramsjö.

Senaste utspelet står bygg-, miljö- och räddningsnämnden för. När några tusen inte går att spara i tätorten, Järvsö eller Färila är det ju fullt möjligt i avlägsna Ramsjö. I Ramsjö är det ju inte så noga med säkerhet och trygghet för befolkningen!

Ramsjö ska inte deltidsstyrkan vid räddningstjänsten få leva kvar, styrkan som ger trygghet för invånarna både vid IVPA-larm som brand och olyckor.

Vi vet alla, att problem med bemanning funnits tidigare år, men när detta lösts så ska tydligen ett räddningsvärn införas. Ett slag i ansiktet på den befintliga personalstyrkan som ger allt för att upprätthålla befintlig jourverksamhet!

I praktiken, om detta urusla förslag godtas i kommunstyrelsen, betyder detta att IVPA-larm (där Ramsjö varit föregångare i kommunen) försvinner! Bland Sveriges flesta kommuner utbildas allt fler deltidskårer i HLR med lätthanterlig apparatur, men i Ljusdals kommun ska man tydligen verka i motsatt riktning!

Vid brand kommer vi i Ramsjö att få vänta 50-60 minuter innan vattnet kommer från någon brandslang.

Befolkningen i Mellansjö-Hedsjö får vänta ytterligare 20 min.

Anledningen är ju att ingen i det föreslagna räddningsvärnet behöver finnas tillgänglig. Naturligtvis sitter ingen hemma till exempel ett veckoslut när ingen jour behövs.

Frågan ställes: Är det detta vi betalar kommunalskatt för? Är inte kommunen skyldig att upprätthålla en godtagbar räddningstjänst för sina invånare?

Min förhoppning är att ni beslutsfattare i Ljusdals kommunstyrelse tar förnuftet tillfånga och inte äventyrar säkerheten i vår kommundel Ramsjö!

Sven Stockzell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons