Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Radion spelar fel musik

Radio Gävleborg, börjar sin sändning efter riksnyheterna på morgonen med att spela popmusik i tron att den åldersgruppen är vaken vid den tiden och så håller de på resten av dagen.

Annons

Anna Berggren och Staffan Rosell tror att lösningen ligger i att få fler radiostationer och därigenom få ett bättre utbud (11/11).

Problemet sitter inte i det utan hos nuvarande radiostationers inställning till vilka grupper bland lyssnarna man vill vända sig i första hand. Dagens utbud vänder sig i första hand till lyssnare i åldrarna tonår till 35 år. Radio Gävleborg, till exempel, börjar sin sändning efter riksnyheterna på morgonen med att spela popmusik i tron att den åldersgruppen är vaken vid den tiden och så håller de på resten av dagen.

Denna station har ett mycket smalt utbud. Ett stort ansvar ligger på musikproducenterna och på programledarna samt inte minst på respektive kanalchefer. Radion ska efter vad jag förstår, vara till för alla. Men så är inte fallet. Det sitter många ute i landet som inte har möjlighet att via internet få höra den musik som intresserar dem. I södra Norrland har vi turen att kunna lyssna på grannlänens lokalradiostationer, vilka har fattat att det finns pensionärer utanför knuten. Dessa har ett mycket varierat musikutbud som passar alla och som strävar att bli ännu bättre.

Jag kan inte tänka mig att en kommersiell radiostation skulle kunna bli annorlunda än de som redan finns och drivs genom SR.

L.B.J-sson

Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons