Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda lokstallarna

En evenemangsarena är en fantastisk idé, men lämna lokstallarna ifred! Rädda området och låt den dumma idén med gallerian på Brotorget istället få rymmas på lokstallarnas område.

Annons

Med all respekt, en evenemangsarena är en bra idé! Underbart att kommunen vill satsa på rekreation, kultur och idrott.

Men varför lär de sig aldrig av sina tidigare misstag? Varför vill kommunen riva de sista historiska byggnaderna i Bollnäs? På 1960- och -70-talen demolerades centrum i Bollnäs. Vackra trä- och stenhus revs för att lämna plats till standardiserade och ointressanta byggnader. På grund av dåligt underhåll är dessa byggnader numera nerskräpade med billiga renoveringar, smuts och fula skyltar.

Ni har väl inte glömt rivningen av det gamla bryggeriet? Där skedde en namninsamling för att stoppa rivningen. Opinionen ville ha ett kulturhus och kommen satte sig på tvären. Två kommuntjänstemän var så besatta av att riva bryggeriet så att de lät demolera byggnaden nattetid, i hemlighet! Det är fortfarande ytterst tveksamt om rivningen gick rätt och lagligt till. Det vore spännande om kommunen ville förklara hur rivningen av bryggeriet gick till, nu när man är i färd med att göra en liknande tabbe med lokstallarna.

En evenemangsarena är en fantastisk idé, men lämna lokstallarna ifred! Rädda området och låt den dumma idén med gallerian på Brotorget istället få rymmas på lokstallarnas område. Det är svindlande dumt att stänga igen ett torg mitt i centrum. Var har kommunen tänkt hålla utomhusevenemang och folkfester?

I Jönköping finns ett liknande område som lokstallarna (Tändsticksområdet), där har man utnyttjat de gamla byggnaderna till att inhysa butiker, kaféer, restauranger och muséer med mera. Lokstallarna har samma möjligheter och kan bli en fantastiskt vacker stadsdel som vi kan vara stolta över.

Bollnäs är en skräpig stad, en enda röra av viljor och ofullständiga fuskiga försök att städa upp. Lek med tanken, har du en gäst som kommer från utlandet eller storstan, var tar du gästen om du vill gå ut i Bollnäs och äta något riktigt gott i en riktigt mysig miljö?

Försök svara på den du, Olle!

Rädda lokstallarna!

Inge Furt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons