Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda kommunerna - sänk höjdarlönerna

Nu borde det vara välavlönade gruppers tur att gå ner i lön för att rädda kommunernas ansträngda ekonomi. Det skulle vara trevligt att höra om de som är välavlönade skulle vara beredda att sänka sina löner för att rädda vissa åtaganden.

Annons

Man blir verkligen ledsen hur kommuner är tvingade att spara i den svåra ekonomiska krisen. I skolan kommer många lärare att bli arbetslösa och det går naturligtvis ut över eleverna.

Vi vet genom massmedia att många arbetare mer eller minde är tvingade att gå ner i lön för att om möjligt få behålla jobbet om det blir bättre tider.

Vi pensionärer har inte fått några jobbavdrag så sänkt pension vet vi mycket väl hur det missgynnar oss.

Det är också många av oss som jobbar ideellt för att påverka och förändra vad som händer och sker i vårt samhälle. Arvoden är nästan ett okänt begrepp för oss.

Nu borde det vara välavlönade gruppers tur att gå ner i lön för att rädda kommunernas ansträngda ekonomi. Det skulle vara trevligt att höra om de som är välavlönade skulle vara beredda att sänka sina löner för att rädda vissa åtaganden som kommunen ansvarar för och som är mycket viktiga.

Det skulle inte vara helt omöjligt att genomföra om bara den goda viljan finns i den svåra kris som nu råder.

Det sker ett drev mot höga bonusavtal, löner och diverse ersättningar i massmedia dagligen. Girigheten har inte några gränser, låt oss hoppas att det blir en förändring i framtiden. Politikerna är alldeles för fega för att ta fram hårdhandskarna. De verkar som om några av dem bara letar efter något för att profilera sig och värva röster, det är nog något som vi väljare genomskådar. Vi måste bära varandras bördor för ett rättvisare samhälle och värld.

Sänkt lön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons