Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda barn eller starka?

Jag var på möte med föräldrar i kväll. Skälet som angavs för att platsbristen på Kilbergsskolan inte skulle lösas med några 6:or på Torsberg, var tydligen risken för att våra barn skulle börja knarka. Jag frågade flera gånger, men det var bara detta. Man menade att 6-åringarna kunde ta vägen någon annanstans, så att våra 12-åringar fick gå kvar i sin vanliga, trygga värld.

Annons

Eftersom jag ganska så omedelbart efter BB insåg att även om mitt hjärta ville det, så kan man helt enkelt inte isolera sina barn från allt läskigt här i världen. Därefter har jag ägnat hela deras liv åt att stärka dem, ja redan innan de själva knappt kunnat prata, så att de ska kunna stå emot allt som andra vill att de ska göra och våga vara sig själva, vare sig det handlar om nazism, rasism, droger eller dyra modekläder. Allt för att de ska kunna röra sig fritt ute i den stora fantastiska världen som finns att upptäcka, så starka och trygga i sig själva att de själva skyddar sig. För jag kommer inte alltid att vara där, alldeles intill dem.

Även så lär jag dem att förändringar är en del av livet. Hur man hanterar förändringar, avgör hur bra man kommer att klara livet eftersom det, livet, helt enkelt är en lång, lång radda av – förändringar – en del av vårt stora, fantastiska möjliga liv!

Som utifrånkommande hit till världens finaste lilla stad, upphör jag aldrig att förundras över er förmåga att alltid se hot och faror "där", och att allt är bra "här". Till och med nu då, i en och samma barn- och ungdomsvärld, i en liten stads skolväsende.

Utifrån ert resonemang på mötet i kväll, undrar jag nu bara:

• Vad ska ni göra sedan då, om de börjar knarka för att de träffat på droger på vår sida av bron?

•Vems är felet då? Är det skollokalerna då också?

Nej, se till att barn och tonåringar, vuxna och gamla, att alla möter varandra ännu mer i stället, så kanske vi kan hjälpa allas barn att inte börja knarka.

Cathrine Palmcrantz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons