Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räcker pengarna till en halv skola i Edsbyn?

Ibland är det svårt eller till och med obegripligt att förstå vad som händer i politiken, menar Håkan Englund (S).

Annons

På senaste fullmäktige i Ovanåker beslutade en majoritet bestående av C, KD, SD och V att det utan någon utredning eller grund ska satsas 50 miljoner kronor på en ny f–6-skola i Edsbyn. Det är ännu mer märkligt när samma fullmäktige för ett år sedan lämnade ett uppdrag till BUN att ta fram underlag för hela Celsiusområdet. Den utredningen är nu precis klar med fyra olika alternativ om hur den framtida skolan för f–9 ska kunna se ut. Både verksamheten, det vill säga rektorer och lärare men även föräldraråd, har en gemensam bild av att deras vision är en samlad skola för alla elever från förskoleklass till 9:an. Alla delaktiga i processen ser många fördelar för både lärare och elever med allt samlat under samma tak.

Hur tänker då den oheliga alliansen i fullmäktige när man lägger ett förslag som går tvärtemot den framtagna visionen, går emot både verksamhet och föräldrar och dessutom inte har någon som helst grund för sina 50 miljoner? Tvärtom så finns i den genomförda utredningen en kalkyl på en f–6-skola som stannar på 80–90 miljoner. Vad tror då majoriteten att de ska kunna bygga för halva summan? En halv skola?

Det går alltså inte att förstå vad tanken är med detta beslut, det går emot en samlad verksamhet och föräldrars uppfattning och det är helt orealistiskt och ogrundat i både utformning och pengar. Slutligen är det fascinerande att få uppleva en majoritet som sträcker sig från c och Kd till SD och stig Hedlund för vänstern. En vänsterpartist i samma båt som SD! Vem hade trott detta före valet?

Håkan Englund

ordf. BUN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons