Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Psykologiskt betingad kris

Jag är övertygad om att den kris vi nu har är mer psykologiskt betingad.

Annons

Centralt placerade tjänstemän och politiker bygger upp en katastrofstämning bland kommuninnevånarna med sitt sätt att agera i dessa besparingstider. I själva verket är det nästan felräkningspengar man pratar om. Man måste se besparingarna ställda mot kommunens totala omsättning och då rör det sig om knappt två procent. Detta river man upp himmel och jord för och sprider stor oro inte bara bland kommunanställda utan det ger ett negativt samhällsklimat och allt känns tungt och eländigt.

Vi politiker och centralt placerade måste lita på vår personal ute i verksamheterna och då är jag övertygad om att dessa besparingar görs professionellt och kommer då inte att drabba gemene man i kommunen.

Jag lutar mig mot historien och den visar rätt entydigt på att prognosmakare sällan har rätt om framtiden. Men dessa ”gurus” får otroligt mycket plats i media med sina i dagsläget domedagsprofetior. Sanningen är väl att de som har arbete aldrig haft så mycket i plånboken efter skatt men skräms av dessa gurus påståenden och håller därmed i plånboken vilket ger negativa effekter i samhället.

Jag är övertygad om att den kris vi nu har är mer psykologiskt betingad och bygger mer på prognosmakarnas teorier än vardagen för oss vanliga medborgare.

Tommy Ljung (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons