Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pröva ett arbetspass i demensvården, Kristersson

/
  • Tomas Tobé, till vänster, och Ulf Kristersson i samband med att Moderaterna presenterade sin skuggbudget.

Kurt Söderberg är kritisk till utspelet kring sjukpenningen som moderaternas Ulf Kristersson gjorde i samband med Riksdagens budgetdebatt.

Annons

I Riksdagens budgetdebatt berättade moderaten Ulf Kristersson att om ersättning vid sjukdom (sjukpenning) sänks för dem som är sjuka så blir de fortare friska. Om de som får ersättning från A-kassan får lägre ersättning så blir det fler arbeten att välja bland. Tänka sig att med så enkla medel så försvinner förkylningar, influensor, trasiga ryggar och utslitna knän kan säkert botas med denna mirakelmetod. Att det blir fler lediga arbeten med sänkt A-kassa är en självklarhet.

Men, du tänkte inte på det här: Om sjuka och arbetslösa människor får lägre ersättningar minskar deras möjlighet till konsumtion av det dagliga brödet. Det tycker inte handlarna om. Människor med låga inkomster konsumerar alltid upp det kapital de disponerar. De saknar också brevlådeföretag och utländskt sparande.

Att Kristersson glömmer att under de åtta borgerliga regeringsåren flyttade den regeringen cirka 120 miljarder kronor ur sjukförsäkrings- och A-kassesystemet och omvandlade det till jobbskatteavdrag. Pengar som skulle användas till sjukpenningen och A-kasseersättningar. Båda dessa ersättningssystem är försäkringar och inte bidrag som du alltid försöker påstå.

Till Kristersson rekommenderar jag att läsa Birger Sjöbergs Fridas Andra Bok och dikten Hos min doktor. Det kan ge lite vägledning hur knepigt det är med människor och sjukdomar, samt att pröva på en arbetsmånad inom hemtjänst, eller några arbetspass inom demensvården. Gärna då hos några av de 140 skattefinansierade utförare som finns inom Stockholm där du är verksam. Pröva också att då försörja dig på den lön son gäller för detta arbete. Sedan kan du gärna få briljera med dina så fantastiska kunskaper om människors hälsa eller ohälsa. Hör gärna av dig!

Kurt Söderberg

Kåsjö Klacken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons