Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protokollföring enligt "Hudikmodell"

När jag som elvaåring valdes till min första ordförandepost hade jag förmånen att som lärare få två aktade politiker. Dessa två farbröder lärde oss unga mötesteknik och protokollskrivning.

Annons

När jag som elvaåring valdes till min första ordförandepost hade jag förmånen att som lärare få två aktade politiker. Dessa två farbröder lärde oss unga mötesteknik och protokollskrivning. Det jag fick lära mig då har följt och väglett mig hela tiden under min 80-åriga verksamhet inom såväl föreningsliv som politisk verksamhet.

Men. Därför var det för mig en total överraskning att konfronteras med "Hudikmodellen" när det gäller protokollföring. Den innebär att mötets (sammanträdets) protokoll bestäms helt av ordföranden, det vill säga att ordföranden avgör självständigt vilka ärenden som ska protokollföras och vilka som inte ska protokollföras.

Med anledning av ovanstående frågar jag: Vilka föreningar och organisationer tillämpar "Hudikmodellen"? Jag emotser gärna uppgifter i detta ärende. De behövs i min påbörjade artikelserie.

Sven G. Enström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons