Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protest med blank valsedel

När jag tittar tillbaka på de gångna fyra åren, känns det viktigare att se på vad de olika politikerna har åstadkommit och hur de har uttalat sig. Att värdera den tid som gått är betydligt lättare och viktigare än att försöka värdera allt det som lovas i valrörelsen.

Annons

Vid förra valet röstade jag för ett maktskifte i landstinget eftersom jag är missnöjd och trött på de många och ständigt återkommande neddragningarna och förändringarna som skett sedan början av 1990-talet. Jag trodde att en röst på Centerpartiet var ett säkert kort. Det var ett misstag, Centern valde att bli samarbetspartner med S i stället för att bidra till det maktskifte som åtminstone jag ville se. Någon röst på C blir det därför inte i det här valet.

Det är även svårt att välja något annat parti eftersom de flesta landstingspolitikerna varit mer eller mindre osynliga under de senaste fyra åren. Att de nu dyker upp och ger en massa löften hjälper inte upp det hela. Så för första gången under de femtio åren som jag har haft rösträtt gör jag det svåra valet att avstå från att rösta på ett parti eller en person i landstingsvalet. Mitt missnöje markerar jag med en blank valsedel.

Blir det tillräckligt många blanka valsedlar, bör väl åtminstone några landstingspolitiker ta sig en funderare över om de verkligen representerar oss väljare.

Patient som tröttnat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons