Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Profiten före folkhälsan

Den som tror att socialminister Göran Hägglund styr över sitt fögderi med svenska folkets väl för sina ögon tar miste i kvadrat.

Annons

Hägglunds förslag att driva igenom beslut som urholkar svenska folkets hälsa har bara drivits igenom i riksdagen av ideologiska skäl. Sjukförsäkringsreformen är ett exempel. Resultatet blev att dödssjuka med bland annat cancerdiagnoser tvingades ut att söka arbete. Sin hantlangare Ulf Kristersson manar han på att jobba hårdare för att cancerpatienter och andra svårt sjuka ska ut i arbetslivet. När regeringen beslöt att släppa receptfria läkemedel fria i vilken livsmedelsaffär som helst bäddade man för en begynnande läkemedelsförgiftning av befolkningen. Tidigare värnade alltid myndigheterna folkhälsan. Nu tycks det vara vinstintresset i dagligvaruhandeln som regeringen värnar om. Det absolut senaste är att trots många fler privata apotek öppnat så har det resulterat i att tillgången på läkemedel minskat. Kontrollmyndigheten har slagit larm om att felexpedieringarna nu mera är legio. Svårt sjuka med livsuppehållande mediciner drabbas värst. Men kontrollmyndigheten hänvisar till lagstiftningen när media vill publicera undersökningen. Här gör sig regeringen sig ännu en gång sig skyldig till att sätta profiten före folkhälsan.

Göran Hägglund leder ett parti som har hänvisar till Kristus/ kristendomen i sitt partinamn. Men det kunde lika gärna vara mammondemokraterna. Glädjande nog tycks svenska folket ha börjat känna Göran Hägglund och då är det inte så underligt att han ständigt ligger under riksdagsspärren.

Andy Pallin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons