Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privat alternativ som inspirationskälla

Det viktigaste inom skolan är ju inte driftsformerna och huvudmannaskap utan elevens rätt till en trygg skola med bra kvalitet och med kunskapskrav som ledstjärna.

Annons

Angående ansvariga kommunalrådet Daniel Petterssons (V) bekymmer om kostnaderna och misstron mot friskolorna (24/9).

Istället för att klaga på eventuella överskott som i friskolorna naturligtvis skall användas att ytterligare förbättra undervisningen och arbetsmiljön borde Daniel Pettersson, och också Ann Margret Knapp i landstinget, studera hur de privata alternativen inom skola och sjukvård lägger upp sitt arbete och låta sig inspireras. Allt för att ge bäst verksamhet för skattepengarna.

Möjligheterna att få en bättre och billigare verksamhet, främst då inom vård och omsorg, begränsas om företagen inte kan ta ut en vinst. Det bör också vid upphandling av privat drift inom sjukvården ställas samma kravnivå som i det offentliga och inte mycket högre av ideologiska skäl.

Det viktigaste inom skolan är ju inte driftsformerna och huvudmannaskap utan elevens rätt till en trygg skola med bra kvalitet och med kunskapskrav som ledstjärna. Intrycket blir att de socialistiska politikerna gått vilse i skolvärlden. Man hittar inte kontrollerna, kompassen fungerar inte, man irrar omkring och skäller på allt och alla.

Nu uppmanar jag kommunalrådet Daniel Pettersson (V) och Läronämndens ordförande Anna Karin Keiski (S) att det sista året i mandatperioden ägna krafterna åt att förbättra Hudiksvalls kommuns skolranking som plats 224 av 298 kommuner till i vart fall medelnivå så att vi kan sjunga den blomstertid nu kommer med någorlunda rent samvete.

Föräldrar, elever och vårdtagare – nu handlar det inte om igår eller idag utan imorgon.

Sven-Olof Westin

folkpartiet liberalerna, Hudiksvall

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons