Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prioritera sjukvården

Landstinget som är huvudman för länets sjukvård har överraskat många invånare genom att prioritera vindkraftsverk, som knappast är sjukvårdsrelaterat.

Annons

Samtidigt som man beslutar att avveckla Hjärtkliniken Mitt Hjärta i Söderhamn för att spara tre miljoner kronor investeras 85 miljoner i vindkraft. Enligt uppgift ska de byggas av ett Göteborgsföretag och placeras utanför Kalmar. Finns det någon utanför landstinget som ser logiken i detta handlande? Ska en ansträngd landstingsbudget agera riskkapitalbolag när man knappt klarar av sin huvuduppgift, nämligen sjukvård? Skillnaden mellan landstinget och riskkapitalbolagen är möjligen att eventuella intäkter inte placeras i skatteparadis.

Med det förhållningssätt som Landstinget Gävleborg arbetar skapas stor irritation bland både personal och länets innevånare. Att vårt landsting redan inte har bästa anseende kan innebära att många bonusar får betalas ut för att behålla personal i framtiden. Att avveckla en hjärtklinik med mycket kvalificerad personal och som har cirka tre tusen patienter ger en mycket dålig signal till andra vårdgivare. Ännu har vi inte sett den konsekvensutredning som efterfrågas från flera håll när det gäller Hjärtkliniken Mitt Hjärtas avveckling. Landstingets uppgift kan knappast vara att engagera sig i vindkraftsbranschen eller slå sönder en väl fungerande klinik inom hjärtsjukvården! Bedrövligt!

Jan Lindberg

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons