Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prioritera rätt

På lördag är det för tredje året dags för Hemvändarcupen i Iggesund. Åter träffas spelare, ledare och åskådare i en härlig mix av gammalt och ungt.

Annons

Bolltrollare födda tidigt 60-tal möter bland annat dagens spelare födda under 90-talet samt årgångar däremellan.

Som utflyttad ortsbo sedan något år är det en fröjd att läsa HT på nätet om klubbarna runt Hudik. Ser man till det sportsliga är det oftast ingen munter läsning, men om man tittar på hela Hälsingland har det sett likadant ut under de senaste 25 åren. Klubbarna får fram en bra årgång och går upp en serie eller två med ortens grabbar. Då kör styrelsen en värvarjakt där man söker "rutin" och värvar från grannklubbarna. Enånger, Näsviken och Forsa för att nämna några har alla liksom Iggesund gjort det misstaget vid flera tillfällen. Med erfarenhet från andra föreningar runt i Sverige är det min åsikt att Hälsingland aldrig kommer att få ett fotbollslag högre upp än division 2 om detta fortsätter. Andra försök som sammanslagningar av lag är endast en lösning på kort sikt (exempelvis Iggesund/HIF). Jag tror att IIK är på god väg nu genom att satsa på en stomme av lokala förmågor. Då får klubben en hängiven publik av vänner, släkt, sponsorer och fotbollsälskare.

I regel har man ansett att A-laget ska ha den mest meriterade (dyraste) tränaren men vad är poängen med det? Samtliga över 20 år i dag kan redan alla träningsövningar som genomförs men de saknar spelförståelse. Att coacha ett A-lag borde läggas på framtidskalvarna i tränarkåren inom landskapet. Jag anser att de välutbildade tränarna ska ta hand om tonåringarna. Där kan de verkligen påverka och skapa spelare som kan bli bättre än att vara stjärna i hälsingeallsvenskan.

Hoppas att IIK lyckas i sin satsning med "Camp Igge" och att kommunen och lokala företag bidrar med vad som krävs för att det ska kunna genomföras. Ska Hemvändarcupen även ge hemflyttare i slutändan krävs att man också har en förening som prioriterar rätt.

Må bästa lag vinna i år!

Åskådare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons