Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prestige före elevernas bästa

Folkpartiet i Nordanstig (Stefan Haglund och Ove Wallberg i HT 25/5) lovar att de minsann inte tänker rätta sig efter demokratiskt fattade beslut om de får mandat. Det borde förhoppningsvis få till följd att väljarna inte ger dem några.

Annons

Hur ligger det egentligen till med motiven till vissas motstånd till ett högstadium i Bergsjö? Kanske det rentav är så att det är de som aldrig accepterat bildningen av Nordanstigs kommun och valet av Bergsjö som centralort som sätter prestigen före omtanken om skolbarnen? I mina ögon är det precis tvärtom mot vad ni påstår, att samlingen till en enda högstadieskola bidrar till att ena en kommun som tidigare varit sönderdelad i en östlig och en västlig del.

De många som ni påstår kommer att sätta sina barn i Hudiksvalls skolor var tolv senast jag hörde siffrorna, det är förstås inte bra men verkar mest vara en handling i vredesmod. Avståndet till Bergsjö är ju för de allra flesta faktiskt mindre än till Hudik. Och till dem som jobbar i Hudiksvall och skyller på att de vill ha barnen nära sig om det skulle hända något blir det nu ungefär lika långt till Bergsjö som tidigare till Harmånger. I vilket fall kommer de flesta högstadieelever som blir behöriga till gymnasiet att hamna i Hudiksvall eller annan ort inom tre år och inte finns det någon tidigare tendens att alla föräldrar till gymnasieelever flyttar från kommunen för att ungdomarna tröttnat på pendlandet.

Jag avslutar med en tyst minut för alla utdöda byar i kommunen som sedan tidigare saknar kommunalt högstadium. Till exempel Hassela, Gnarp, Jättendal, Stocka, Strömsbruk och Ilsbo. Frid över deras minne.

Jörgen Myhrman (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons